Prijs dienstencheques

Wat kosten dienstencheques mij als particulier?

banner-diesntencheques

Eén dienstencheque is goed voor één uur werk. Een cheque kost 9 euro, maar daarvan kan u ee gedeelte fiscaal aftrekken. De fiscale aftrekbaarheid is afhankelijk van het gewest van uw woonplaats.

Woont u in Vlaanderen?

Dan bedraagt de fiscale aftrekbaarheid 30%. De werkelijke kosten bedragen dus per dienstencheque slechts 6,30 euro.
De fiscale aftrekbaarheid wordt beperkt tot 150 dienstencheques per persoon per jaar. Binnen uw gezin (het geheel van personen die ingeschreven zijn op hetzelfde adres volgens het attest van gezinssamenstelling van het bevolkingsregister) mogen meerdere meerderjarige personen dienstencheques aankopen met een maximum van 1000 cheques per jaar.
Bijvoorbeeld: U bestelt zelf 150 dienstencheques en uw partner/meerderjarige huisgenoot bestelt er ook nog eens 150. Jaarlijks kan u dan 300 dienstencheques besteden, dit is goed voor 6 uur per week hulp in de huishouding en ten volle blijven genieten van fiscale aftrek. Voor een huishoudhulp voor méér dan 3 uur per week, bestelt u dus best dienstencheques met twee personen.

Woont u in Brussel?

Dan bedraagt de fiscale aftrekbaarheid 15%. De werkelijke kosten bedragen dus per dienstencheques slechts 7,65 euro.
De fiscale aftrekbaarheid wordt beperkt tot 156 dienstencheques per persoon per jaar. Binnen uw gezin (het geheel van personen dat ingeschreven zijn op hetzelfde adres volgens het attest van gezinssamenstelling van het bevolkingsregister) mogen meerdere meerderjarige personen dienstencheques aankopen met een maximum van 1000 cheques per jaar.
Bijvoorbeeld: U bestelt zelf 156 dienstencheques en uw partner / meerderjarige huisgenoot bestelt er ook nog eens 156. Jaarlijks kan u dan 312 dienstencheques besteden, dit is goed voor 6 uur per week hulp in de huishouding en ten volle blijven genieten van fiscale aftrek. Voor een huishoudhulp voor méér dan 3 uur per week, bestelt u dus best dienstencheques met twee personen.

Woont u in Wallonië?

Dan bedraagt de fiscale aftrekbaarheid 10% De werkelijke kosten bedragen dus per dienstencheque slechts 8,10 euro.
De fiscale aftrekbaarheid wordt beperkt tot 155 dienstencheques per persoon per jaar. Binnen uw gezin (het geheel van personen dat ingeschreven zijn op hetzelfde adres volgens het attest van gezinssamenstelling van het bevolkingsregister) mogen meerdere personen dienstencheques aankopen met een maximum van 1000 cheques per jaar.
Bijvoorbeeld: U bestelt zelf 155 dienstencheques en uw partner / meerderjarige huisgenoot bestelt er ook nog eens 155. Jaarlijks kan u dan 310 dienstencheques besteden, dit is goed voor 6 uur per week hulp in de huishouding en ten volle blijven genieten van fiscale aftrek. Voor een huishoudhulp voor méér dan 3 uur per week, bestelt u dus best dienstencheques met twee personen.