Contract uitzendmedewerker: vraag & antwoord

Happy-people-close-up

Hoe ziet je contract als uitzendmedewerker eruit?

Je arbeidsovereenkomst betreft een tijdelijke werkopdracht, bijvoorbeeld om een vaste werknemer te vervangen, om in te springen in het geval van een tijdelijke vermeerdering van werk of om uitzonderlijke werkzaamheden uit te voeren.

Wanneer maken we je contract?

We zijn verplicht je arbeidscontract met je af te sluiten voor de aanvang van je tewerkstelling. We gebruiken meestal vernieuwbare weekcontracten. Deze stellen we op in twee exemplaren, eentje voor jezelf en een tweede dat je moet ondertekenen en terugbezorgen aan je kantoor.

Wie is je werkgever als uitzendmedewerker?

Start People is altijd je werkgever. Het maakt niet uit hoe lang je opdracht duurt. Je arbeidscontract is een overeenkomst tussen jou en Start People. Samen met je contract krijg je een arbeidsreglement van Start People. Zowel het arbeidsreglement van Start People als dat van de onderneming waar je tewerkgesteld bent, is van toepassing. De onderneming waar je gaat werken, behoudt wel de controle over je werk en staat in voor de praktische begeleiding.

Wat als je recht hebt op een uitkering en een opdracht krijgt aangeboden?

Stel: je hebt je werkloosheidskaart al laten afstempelen en opeens krijg je de kans om aan de slag te gaan via Start People. Geen probleem! Maak gewoon het vakje zwart van de dag waarop je hebt gewerkt via Start People. En wij betalen je loon voor die dag.