Start People introduceert Recite Me: onze stap naar een meer inclusieve digitale ervaring

Start People introduceert Recite Me: onze stap naar een meer inclusieve digitale ervaring


Bij Start People België geloven we sterk in inclusiviteit en we willen voor iedereen een toegankelijke partner zijn in hun zoektocht naar werk. Toegankelijkheid gaat voor ons veel verder dan fysieke aanpassingen; in een digitale wereld is het essentieel dat iedereen – ongeacht hun vaardigheden of uitdagingen – onze online diensten gemakkelijk kan gebruiken.

We begrijpen dat de snelle technologische vooruitgang niet voor iedereen vanzelfsprekend is en dat sommige mensen obstakels tegenkomen bij het gebruik van online diensten. Denk hierbij aan mensen met een visuele beperking, leesstoornissen zoals dyslexie of personen voor wie het lezen van een website in een andere taal een uitdaging vormt. Daarom zijn we verheugd om aan te kondigen dat we met Recite Me een belangrijke stap zetten richting een meer toegankelijke digitale ervaring voor iedereen.

Wat is Recite Me?

Recite Me is een innovatief digitaal hulpmiddel dat onze website toegankelijk maakt voor een breed publiek. Dit gebruiksvriendelijke platform biedt een reeks functies om de online ervaring voor iedereen te verbeteren. Enkele van de belangrijkste mogelijkheden zijn:

  • Tekst naar spraak: Gebruikers kunnen tekst op onze website laten voorlezen, wat vooral nuttig is voor mensen met een visuele beperking of leesmoeilijkheden.
  • Aanpassen van tekstweergave: De grootte, kleur en het lettertype van de tekst kunnen eenvoudig worden aangepast, zodat deze beter leesbaar is voor mensen met specifieke visuele behoeften.
  • Vertaalfunctie: Met één klik kunnen gebruikers de website in verschillende talen vertalen, wat onze dienstverlening toegankelijk maakt voor een nog breder publiek.
  • Schermmasker en leesliniaal: Deze functie helpt gebruikers zich beter te concentreren door tekst die niet gelezen wordt te dimmen en de actieve leesregel te benadrukken.
  • Tekstmarkering en -vergroting: Gebruikers kunnen delen van de tekst markeren of vergroten om de leesbaarheid verder te verbeteren.

We nodigen iedereen uit om zelf te ervaren hoe Recite Me werkt door het uit te proberen op onze website.

Bekijk de video om de mogelijkheden van Recite Me te ontdekken.